Ароматизатор ванілін-застосування, користь та шкода 2020

Ароматизатор ідентичний натуральному ваніліну отримують шляхом синтезу з різної сировини. Він являє собою кристалічний порошок білого кольору з солодким ароматом та гіркуватим смаком. Ванілін вважається доступним варіантом натуральної ванілі, тому його винайшли для використання у промислових масштабах.

Застосування ваніліну

ванілін купити

Завдяки неповторному запаху, ароматизатор ванілін набув широкого поширення в кулінарії. Його додають у здобну випічку, молочні та сирні продукти, десерти та напої для посилення запаху та пом’якшення смаку. Деякі господині навіть додають ароматизатор у ягідні варення та компоти, щоб збагатити їх смако-ароматичний букет. Крім того, ванілін застосовується в лікеро-горілчаній промисловості, адже він здатний покращити смакові якості алкогольних напоїв та нейтралізувати різкий смак спирту.

Ванілін поєднується з корицею, гвоздикою та іншими прянощами, але при використанні ароматизатора важливо дотримуватися пропорцій. Наприклад, щоб надати десертам чи випічці легкий солодкуватий аромат, достатньо взяти щіпку ваніліну та додати її в тісто чи кондитерський крем. Врахуйте, що надлишок ароматизатора зіпсує смак та запах готової страви.

Корисність та шкода ваніліну

Ванілін, незважаючи на синтетичну природу, має багато корисних властивостей. Його тонкий аромат здатний усунути тривогу, гнів, дратівливість. Ванілін діє як заспокійливе. Він сприяє покращенню сну та підвищенню настрою. Ароматизатор покращує пам’ять, концентрацію уваги, стимулює діяльність головного мозку. Ванілін сприяє швидкому одужанню при запальних та інфекційних захворюваннях, запобігає розвитку злоякісних новоутворень.

Ароматизатор містить природний комплекс антиоксидантів та антиканцерогенів, які уповільнюють процеси старіння та нормалізують обмін речовин. Користь ваніліну також очевидна при артриті, алергії, гіпотонії та лихоманці. Крім того, ароматизатор ідентичний натуральному вважається потужним афродизіаком.

Вживання ваніліну в помірних дозах безпечне для здоров’я, але у разі індивідуальної непереносимості навіть у малих дозах він здатний викликати подразнення, свербіж та пігментацію шкіри. Алергічно реакція виникає переважно у людей, які часто контактують з ароматизатором, наприклад, займаються упаковкою або сортуванням ваніліну на промисловому підприємстві. У зв’язку з тим, що ванілін має синтетичне походження, лікарі не рекомендують використовувати його на постійній основі.

Де купити ванілін?

Придбати високоякісні харчові ароматизатори та барвники, скористайтесь пропозицією магазину factoria.kiev.ua/. В онлайн-каталозі на Вас чекає широкий вибір високоякісних харчових добавок, які допоможуть створити вишукані десерти та здобну випічку. На сайті Ви також зможете придбати ароматизатори для фармацевтичної, лікеро-горілчаної, харчової та тютюнової промисловості.