З харчовими барвниками наш стіл не був настільки цікавим по оформленню, особливо у свята. Ними часто користуються працівники кулінарії та домогосподарки. Адже завдяки барвникам їжа перетворюється на справжні шедеври, особливо солодкі вишуканості (торти, желе, пудинги та інше). Для виготовлення харчових барвників використовують різні способи, залежно від чого їх поділяють на синтетичні та натуральні види. Перший варіант проводиться у лабораторних умовах із певних хімічних елементів. Ці види відрізняються тривалим періодом зберігання і навіть при підвищеній температурі зберігають колір і насиченість. Не варто боятися вживати такі барвники в їжу, адже для їх винаходу використовуються компоненти, які не завдають шкоди людському організму.
Виготовлення харчових барвників
При виготовленні натуральних барвників беруть в основу плоди, ягоди, витяжки та настойки із рослин, соки. Такі види корисні для організму. Недоліком є невеликий термін зберігання та втрата корисних характеристик за високої температури. Завдяки харчовим барвникам надають різні відтінки вершкам, крему, желе, мастиці, марципану. Колір залежить від виду десерту, компонентів, що використовуються для виготовлення. За консистенцією барвники можуть бути сухими, гелевими, пастоподібними, гранульованими видами. Сухі типи чудово розлучаються у кімнатній воді і відмінно підійдуть для фарбування крему та десертів.
Часто використовується для фарбування кандурин. Завдяки йому мастика набуває золотистого, сріблястого або насиченого перламутрового відтінку. Ще за допомогою даного барвника можна відтінити желе, шоколад, глазур, коктейлі та інші види їжі. Колір роблять з використанням спеціального пензлика або розпилювача. Гелеві фарби переважно мають високу концентрацію, тому зручні у використанні. Для набуття красивого відтінку достатньо додати невелику кількість харчового фарбника. Відмінно підходить для надання відтінку білковим та заварним кремам. Також чудово підійде для миловарів для фарбування продукту.
Популярністю користується у сучасних споживачів харчові барвники. Їхня витрата досить маленька, вони прекрасно забарвлює різні креми, мастику та інші продукти. При використанні можна отримати красиві насичені відтінки, не змінюючи консистенцію мастики.




