Компанія Факторія-Київ пропонує купити барвники харчові жиророзчинні оптом та дрібним оптом та отримати індивідуальну знижку. Крім того, ми подбаємо про доставку придбаного товару до будь-якої точки України. Звернувшись до нас, Ви зможете купити харчові барвники з ідеальним співвідношенням ціни та якості.
Найменування базових барвників | Індекс Е | Колір водного розчину |
Тартразін | Е 102 | жовтий |
Жовтий хіноліновий | Е 104 | жовтий |
Сонячний захід | Е 110 | помаранчевий |
Кармуазін | Е 122 | від рожевого до вишневого |
Понсо | Е 124 | червоний |
Зелене яблуко | Е102 + Е 133 | зелений |
Шоколадно – коричневий | Е 155 | коричневий |
Індигокармін | Е 132 | синій |
Діамантовий синій | Е 133 | блакитний |
Область застосування дозування жиророзчинних синтетичних барвників
Області застосування (вид продукту) | Рекомендована доза барвника, г/т готової продукції | |
Жовті, оранжеві | Сині, червоні | |
Декоративна косметика | 30-70 | 25-55 |
Кондитерські вироби | 30-70 | 25-55 |
Жиророзчинні барвники
Популярність жиророзчинних барвників не настільки висока, як у випадку з водорозчинними податками. Тому зазвичай про них знають лише ті люди, які стосуються кондитерської сфери, наприклад, шоколаття.
Технологія виготовлення шоколадної продукції не допускає застосування інших видів барвників. Це зумовлено тим, що в основі шоколаду лежить масло какао жирна речовина, яка не змішується з водою. Навіть невелика кількість вологи може пошкодити структуру шоколадного виробу, тому для їхнього виготовлення підходять тільки жиророзчинні барвники.
Сфера застосування жиророзчинних барвників?
Цей вид барвників використовується не тільки для фарбування продукції із шоколаду. Його можна додавати в крем для тортів, щоб зробити зовнішній вигляд кондитерського виробу більш привабливим та яскравим.
У заварному або білковому кремі зазвичай застосовується водорозчинний барвник, а ось у змішані (з води та жиру) або води, що не містять, слід додавати жиророзчинні барвники. Глазур можна фарбувати обома варіантами, а для тесту підходить тільки водорозчинний барвник. Для надання кольору какао-олії годяться лише барвники, що розчиняються в жирі.
Якими бувають жиророзчинні барвники?
Існує два види жиророзчинних барвників: сухий та рідкий. До складу рідких барвників входить кокосова або інша олія. Для правильного використання при фарбуванні шоколаду речовина повинна бути такою самою температури, як і сам продукт.
Враховуючи те, що кокосова олія та какао-масло мають різну температуру кристалізації, шоколад може придбати матовість внаслідок темперування. Найбільш оптимальним варіантом для продукції із шоколаду є сухий жиророзчинний барвник.
У чому переваги жиророзчинних барвників?
Сухий жиророзчинний барвник не порушує нормальну структуру шоколаду і має більшу концентрацію, ніж інший вид, тому колір виходить дуже насиченим. Така речовина підходить для тривалого зберігання, оскільки має значний термін придатності. Після додавання сухого барвника в какао-масло або шоколад необхідно ретельно збити блендером масу для отримання рівномірного відтінку.
Не варто намагатись використовувати водорозчинні сухі барвники для приготування шоколаду – це призводить до отримання ненасиченого блідого відтінку. Пігмент такого барвника не здатний виявлятися в жирному середовищі, проте при вживанні продукту він вступить у реакцію зі слиною і забарвить шкіру або слизові оболонки в районі рота.
Для створення незвичайного перламутрового чи металізованого ефекту можна використовувати кандурин. Ця блискуча порошкоподібна речовина сумісна з усіма різновидами харчових барвників. Кандурін наносять безпосередньо на готову продукцію або покривають їм форму для виливки.
Як правильно підібрати жиророзчинний барвник?
Для людей, які рідко готують креми або захоплюються виготовленням шоколадних фігурок, підійдуть будь-які з доступних видів жиророзчинних барвників.
Наш інтернет магазин Факторія-Київ це майданчик в Україні, де можна купити барвники. Ми намагаємося стежити за всіма оновленнями у сфері кондитерського виробництва та першими постачаємо нашим клієнтам найсучаснішу продукцію світового ринку.