Продаж ваніліну за вигідними умовами
Ванілін є кристалічним порошкоподібним ароматизатором, отриманим хімічним шляхом. Ванілін вважається найбільш відомим і одним із найдавніших харчових ароматизаторів у світі. Він був синтезований для заміни натурального ароматизатора – ванілі. Батьківщиною ванілі є Південна Америка, де цей ароматизатор використовують із давніх-давен. Вважається, що першим європейцем, який спробував ваніль, був Христофор Колумб. Ванілін видобувають із плодів ванілі - мексиканської тропічної ліани сімейства орхідей. Основною речовиною, яка входить до складу плодів, є ванілін. Його вміст не перевищує 3% навіть у найкращих сортах ванілі.

Ванілін порошкоподібний

Ванілін порошкоподібний є дрібнодисперсним порошком блідо-молочного або злегка жовтуватого кольору. Ванілін порошкоподібний має ідентичний стручкам ванілі приємний аромат. Порошкоподібний ванілін часто отримують в результаті подрібнення кристалічного ваніліну. За хімічним складом порошкоподібний ванілін на 98% складається з триметокси-чотиригідробензальдегіду (хімічна назва ваніліну). Інші 2% містять різні допоміжні добавки для посилення та стабілізації аромату ванілі. Високий ступінь подрібнення порошкоподібного ваніліну збільшує питому площу кристалів ваніліну, що, своєю чергою, забезпечує інтенсивний аромат ванілі вже за температур 10-15 °З. Порошкоподібний ванілін чудово розчиняється у воді навіть низької температури. Ванілін порошкоподібний часто використовують у харчовій промисловості для приготування ароматизаторів ванілі. Ароматизатори ванілі складаються з порошкоподібного ваніліну та допоміжних ароматизаторів. Таким чином, можна надати ванільному аромату відтінків вершків, мигдалю і т.д.

Перевагою порошкоподібного ваніліну перед кристалічним ваніліном є низька температура плавлення кристалів, що забезпечує більш високу технологічність. Щодо рідкого ваніліну перевагою порошкоподібного ваніліну є те, що він не змінює консистенцію продукту. Тому порошки ваніліну використовують при приготуванні шоколаду та інших кондитерських виробів, де зміна консистенції неприпустима.

Рекомендовані дозування порошкоподібного ваніліну

Витрата порошкоподібного ваніліну: 0,5…2,0 кг/т продукції.

Продукт   Кількість , г/т
Випічка 700…2000
Шоколад та шоколадні вироби 500…1500
Збивні кондитерські маси 500…700
Креми білкові, заварні 500…700
Молочні продукти 700…1200
Морозиво 500…800
Жувальна гумка 400…700
Безалкогольні напої 200…400

Порошкоподібний ванілін застосовують при виробництві збивних кондитерських мас та випічки, шоколаду та виробів з нього, для приготування заварних та білкових кремів. Ванілін порошкоподібний часто застосовують при приготуванні морозива та виробництві молочної продукції. Майже всі сучасні жувальні гумки містять у своєму складі порошкоподібний ванілін. Виробництво солодких газованих напоїв, нектарів та морсів також не обходиться без порошкоподібного ваніліну. Завдяки високій розчинності у воді порошкоподібний ванілін часто використовується при виробництві алкогольних напоїв.