Сукралоза

СУКРАЛОЗА НЕ ВІДНОСИТЬСЯ ДО КЛАСУ КАНЦЕРОГЕНІВ У ВІДМІННОСТІ ВІД ЗВИЧНИХ ЦУКРОЗАМІННИКІВ.

 

СУКРАЛОЗА — інтенсивний високоякісний підсолоджувач, який одержують шляхом хімічного перетворення молекули цукру (заміна атомів водню киснем та додавання трьох атомів хлору). При цьому із цукру витягуються вуглеводи. Таким чином, сукралоза практично не містить калорій, але має солодкий смак цукру, без характерного для багатьох цукрозамінників гіркуватого післясмаку. Сукралоза широко застосовується у харчовій промисловості.

Сукралоза визнана безпечним продуктом для всіх споживачів, включаючи дітей, вагітних жінок та хворих на цукровий діабет. В даний час сукралоза дозволена більш ніж у 80 країнах світу.

Максимальна добова доза сукралози становить 5 мг на 1 кг ваги. Організм людини виводить близько 85% спожитої сукралози, абсорбуючи лише 15%. Те, що засвоюється, виводиться із організму протягом доби. Тобто сукралоза не затримується в організмі людини.

Сукралоза не сприяє вивільненню інсуліну.

1кг сукралози еквівалентний 600кг цукру, отриманого з цукрових буряків.

Де використовується:

  • столові підсолоджувачі (заміна цукру в напоях, при приготуванні страв)
  • безалкогольне, алкогольні напої
  • випічка
  • жувальна гумка
  • сухі суміші
  • консервовані фрукти
  • молочні продукти
  • заморожені десерти
  • приправи до салатів
  • желе, джеми
  • соуси
  • фармацевтивтика

 

 

СУКРАЛОЗА НЕ ВІДНОСИТЬСЯ ДО КЛАСУ КАНЦЕРОГЕНІВ У ВІДМІННОСТІ ВІД ЗВИЧНИХ ЦУКРОЗАМІННИКІВ.

Повністю розчиняється біологічно – не завдає шкоди природі та тваринному світу.