Ароматизатори молочно-вершкової групи широко використовуються у харчовій промисловості. На це є кілька причин. По-перше, у різних партіях натуральне молоко буде різної якості та смаку, а це впливає на якість готової молочної продукції, олії та кондитерських виробів. Також часто у молочній промисловості тваринні жири замінюються на рослинні.
Застосування молочних ароматизаторів дозволяє посилити і зробити яскравішим смак та аромат молочних продуктів.
Також слід звернути увагу, що часто до складу молочних ароматизаторів входить ароматизатор ванілі, мигдалю, карамелі та інших ароматизаторів з кондитерськими нотками. Пов’язано це з тим, що як підсилювач аромату використовують ванілін, етилванілін, мальтол, етилмальтол.
Ароматизатори молочно-вершкової групи від Факторія-Київ
На сайті «Факторія-Київ» представлений широкий асортимент ароматизаторів для виробництва олії, молочної продукції та кондитерських виробів. За допомогою молочних ароматизаторів можна змінювати смакові та ароматичні властивості готової продукції від кисломолочних до солодко-вершкових відтінків.
Переваги молочних ароматизаторів
Ароматизатори, що використовуються у виробництві молочної продукції, мають свої переваги:
- роблять асортимент різноманітнішим;
- підсилюють бажаний аромат;
- імітують запах тваринного жиру в продукції з олією;
- зменшують кількість мікроорганізмів у кисломолочних виробах.
Основний асортимент харчових ароматизаторів:
- молоко (зокрема і топлене молоко);
- вершкове масло;
- вершки;
- сметана та ін.