Ароматизатори для морозива

Морозиво – один із популярних товарів влітку. Існує безліч видів цього десерту і кожен може вибрати для себе найсмачніше. За колір морозива відповідають харчові барвники. А за смак – різноманітні ароматизатори та наповнювачі. Найбільше морозиво люблять діти. І батьки хочуть бути впевненими, що морозиво з усіма добавками та ароматизаторами – безпечний десерт. Це так, що батьки можуть бути спокійні.

Як отримати різні смаки морозива

Морозиво роблять з безлічі компонентів – молоко, вершки, цукор, стабілізатори, загусники і т.д. Для того, щоб отримати полуничне, шоколадне, ванільне або інше морозиво, виробники додають у сировину ароматизатори харчові. Правильні пропорції ароматизаторів дозволяють більш інтенсивно розкрити смак морозива.

aromatizatori-dlya-moroziva

Для виробництва морозива використовують натуральні та штучні ароматизатори. Натуральні ароматизатори виготовляють безпосередньо із рослинних продуктів. Добувають ароматизатори за допомогою екстракції чи пресування. Отримати натуральні ароматизатори досить складно. Тому ціна морозива з натуральними ароматизаторами набагато дорожча, ніж морозиво зі штучними ароматизаторами.

Для того, щоб отримати штучний ароматизатор, необхідно змішати потрібні хімічні речовини в необхідних пропорціях. Незважаючи на “ненатуральність”, ці добавки повністю безпечні. Потрібно враховувати, що всі штучні ароматизатори виготовляють згідно з ДСТУ і така продукція не може зашкодити здоров’ю.

Тому можна спокійно купувати морозиво або готувати його самостійно вдома, використовуючи різні натуральні та синтетичні добавки.