Ароматизатори для кондитерської промисловості 2019

Одним із найскладніших напрямків у створенні смакоароматичних композицій є ароматизатори для кондитерської промисловості. Крім складнокомпонентного складу необхідно враховувати високотемпературну обробку та тривалий термін зберігання ароматичних речовин.

Фахівці компанії «Факторія-Київ» вивчили поведінку харчових ароматизаторів у різних готових продукціях та розширили свій асортимент з урахуванням технологічних процесів кондитерського виробництва. Ми пропонуємо перевірені харчові ароматизатори від відомих марок Destilla GmbH, Hertz&Selck, ITOCHU.

Які ароматизатори повинні бути в арсеналі кожного кондитера?

Жоден з видів кондитерських виробів не може бути виготовлений без додавання ароматизатора. Як відомо, під час технологічної обробки сировинні інгредієнти втрачають свої смакоароматичні властивості. Для надання досконалого смаку і запаху солодощів, кондитери використовують різні варіанти ароматизаторів:

  • фруктово-ягідні ароматизатори – в основі виробництва лежать фруктові та ягідні соки. Вони мають неперевершені смакові та харчові характеристики, а кондитерські вироби (суфле, бісквіти, морозиво) набувають привабливих і притягуючих запахів;
  • ванільно-вершкові ароматизатори – одержують на основі ванільного екстракту. Його аромат має неповторний та вишуканий аромат. Застосовують для випікання тортів, печива;
  • шоколадно-горіхові ароматизатори – один із популярних продуктів, який надає випічці неймовірний смак. Використовується в кремах, помадках, глазурі та шоколаді. Вдале поєднання з шоколадом значно покращує якість страв;
  • молочно-вершкові ароматизатори – має ніжний і приємний аромат. Надає неперевершені харчові якості різним десертам, цукеркам, просоченню та морозиву;
  • «коктейльні» та композиційні ароматизатори – володіють ароматами відомих алкогольних напоїв (Бейліс, Джин, Ром) та десертів. Призначені для посилення смаку шоколадних тортів та цукерок.

Переваги харчових ароматизаторів

Використання ароматичних інгредієнтів у харчовій промисловості має цілу низку незаперечних переваг:

  • посилення природного смаку та аромату;
  • усунення небажаних запахів;
  • надання насичених смакових якостей, яких неможливо досягти в процесі приготування;
  • різноманітність смакових характеристик однотипної продукції;
  • надання стійкого смаку для тривалого зберігання;
  • відновлення смакоароматичних властивостей, що втрачаються після переробки та зберігання їжі;
  • стандартизація смаку при зміні якості сировини протягом року;
  • простість застосування;
  • невисока ціна.

Як вибрати якісний та безпечний ароматизатор?

Ароматизатори для кондитерської промисловості повинні бути високої якості, інакше продукція, що випускається, втратить свій товарний вигляд. Щоб уникнути такої ситуації, необхідно вибирати сертифіковані харчові ароматизатори, які відповідають наступним ознакам:

  • велика кількість ароматичних інгредієнтів у складі;
  • усі складові утворюють запах;
  • багатство відтінків смаку та аромату;
  • стійкість до низьких та високих температур;
  • здатність розчинятися в розчиннику без осаду;
  • розкриває свої ароматні нотки у готовому продукті;
  • рівномірно розподіляється у продукті;
  • запах максимально наближений до натурального;
  • не втрачає якості при зберіганні.

Продукція компанії «Факторія-Київ» повністю відповідає цим вимогам, що підтверджують сертифікати якості та участь у міжнародних виставках. Замовити харчові ароматизатори для кондитерської промисловості можна оптом та в роздріб. Своєчасну доставку гарантуємо!