Ароматизатори молочно-вершкової групи

Ароматизатори молочно-вершкової групи широко використовуються у харчовій промисловості. На це є кілька причин. По-перше, у різних партіях натуральне молоко буде різної якості та смаку, а це впливає на якість готової молочної продукції, олії та кондитерських виробів. Також часто у молочній промисловості тваринні жири замінюються на рослинні.

Застосування молочних ароматизаторів дозволяє посилити і зробити яскравішим смак та аромат молочних продуктів.

Також слід звернути увагу, що часто до складу молочних ароматизаторів входить ароматизатор ванілі, мигдалю, карамелі та інших ароматизаторів з кондитерськими нотками. Пов’язано це з тим, що як підсилювач аромату використовують ванілін, етилванілін, мальтол, етилмальтол.

Ароматизатори молочно-вершкової групи від Факторія-Київ

На сайті «Факторія-Київ» представлений широкий асортимент ароматизаторів для виробництва олії, молочної продукції та кондитерських виробів. За допомогою молочних ароматизаторів можна змінювати смакові та ароматичні властивості готової продукції від кисломолочних до солодко-вершкових відтінків.

Переваги молочних ароматизаторів

Ароматизатори, що використовуються у виробництві молочної продукції, мають свої переваги:

  • роблять асортимент різноманітнішим;
  • підсилюють бажаний аромат;
  • імітують запах тваринного жиру в продукції з олією;
  • зменшують кількість мікроорганізмів у кисломолочних виробах.

Основний асортимент харчових ароматизаторів:

  • молоко (зокрема і топлене молоко);
  • вершкове масло;
  • вершки;
  • сметана та ін.