Етилмальтол. Його властивості, характеристики та застосування 2020

Етилмальтол (Е637) – це підсилювач запаху та смаку, який виробляють хімічним шляхом. Він являє собою порошок білого кольору з яскравим карамельним ароматом і нудотно-солодким смаком. Речовина має середній ступінь розчинення у звичайній воді, але добре розщеплюється в одноатомних спиртах та органічних сполуках. Етилмальтол має насичений запах, тому його використовують як ароматизатор, який сприяє посиленню сприйняття інших ароматів.

Етилмальтол купити

Де застосовують етилмальтол?

Синтетичний підсилювач смаку використовують у фармацевтиці, харчовій промисловості, парфумерії та кулінарії. З недавніх пір підсилювач смаку стали використовувати у вейпінгу, адже він ідеально підходить для виготовлення в домашніх умовах рідин для заправки електронних сигарет. Застосування етилмальтолу у вейпінгу дозволяє скоротити витрату ароматичних компонентів, розкрити їх смакові та ароматичні властивості.

Етилмальтол

У харчовій промисловості ароматизатор TPA Ethyl Maltol (Етилмальтол) використовують для виробництва солодощів. Він дарує десертам неповторний карамельний смак та тонкий солодкий аромат. Етилмальтол поєднується з прянощами та харчовими ароматизаторами, підвищує їх смак та гармонізує смакові якості кінцевого продукту.

Ароматичну речовину також використовують для збагачення смакових якостей низькокалорійних продуктів, адже кілька крапель етилмальтолу здатні надати їй відчуття жирності. Ароматизатор використовують у кулінарії, з його допомогою створюють вишукані маринади та соуси для м’ясних страв. Крім того, етилмальтол застосовують для покращення смаку гастрономічних продуктів. Так багато виробників додають його в майонез, щоб збалансувати його смак і знизити калорійність.

Переваги використання етилмальтолу

Застосування підсилювача смаку у парфумерії, кулінарії, фармакології, харчовій та алкогольній промисловості виправдане. Справа в тому, що етилмальтол знижує витрати інших ароматизаторів і продовжує термін зберігання продуктів. Речовина підходить для самостійного використання. Воно не завдає шкоди здоров’ю, тому купити етилмальтол без проблем можна у магазинах, що спеціалізуються на продажу харчових добавок.

Пару грамів етилмальтолу здатне посилити смак та запах ароматизаторів, збалансувати його та розкрити повною мірою. Саме тому речовину широко застосовують у парфумерній промисловості для посилення аромату та підвищення його стійкості.

Де купити етилмальтол у Києві та Україні?

Сьогодні придбати харчові добавки та підсилювачі смаку можна, навіть не виходячи з дому. Для цього достатньо скористатися пропозицією магазину factoria.kiev.ua, який спеціалізується на продажу ароматизаторів, барвників та харчових добавок. В асортименті Ви знайдете ароматизатори ваніліну, підсилювачі смаку, синтетичні та натуральні фарбувальні пігменти, інгредієнти для здорового харчування та багато іншого.