Натуральні харчові барвники для мастики

Не секрет, що колір відіграє важливу роль в естетичному сприйнятті їжі. Яскраві фарби надають стравам апетитного та привабливого вигляду, стимулюють апетит, підвищують настрій та покращують травлення. Однак при термічній обробці багато продуктів втрачають свій природний відтінок, тому його доводиться відновлювати за допомогою барвників.

Харчові барвники та кольори є витяжками з рослинних компонентів (ягід, квітів, коренеплодів, листя рослин). Їх застосування в кулінарії та кондитерському виробництві не завдає жодної шкоди здоров’ю.

Види харчових барвників

барвники для мастики

 

За консистенцією натуральні барвники бувають порошкові, гелеподібні та пастоподібні. Існують також спеціальні харчові блиски (глітери) та рідини для аерографа.

Гелеподібні натуральні харчові барвники підходять для фарбування мастики, марципану, морозива, тіста, кондитерських кремів, нуги. Завдяки густій ​​консистенції та високій концентрації кольору, вони надають інгредієнтам яскравого відтінку без втрати консистенції. Сухі харчові відтінки наносять на поверхню тортів, печива та тістечок для надання їм презентабельного зовнішнього вигляду. Використовують порошкові барвники у сухому та рідкому вигляді (розчинені в алкоголі або воді).

Натуральні харчові барвники для крему, мастики та інших інгредієнтів також можуть мати пастоподібну форму. За зовнішнім виглядом та властивостями вони схожі на гелеподібні відтінки, але пастоподібні пігменти мають густішу консистенцію. Гелеподібні та пастоподібні барвники натурального походження відрізняються економною витратою, тому вони користуються популярністю у кондитерському виробництві.

Гліттери з перламутровими пігментами використовують у сухому та рідкому вигляді. Сухі блиски надають стравам яскравості та урочистості, а рідкі – дозволяють створити глянсове покриття на поверхні десертів. Барвники для аерографа мають рідку консистенцію. Вони наносяться на десерти через тонку голку, що дає змогу пофарбувати страви в однорідний колір без потік та бризок.

Де купити харчові кольори для крему та мастики?

Багатий вибір натуральних харчових барвників Ви знайдете на сайті https://factoria.kiev.ua/. На віртуальній вітрині в широкій палітрі кольорів представлені високоякісні рідини для аерографа, кольори порошкової, гелеподібної і пастоподібної форми. Фарбувальні речовини представлені у готовому вигляді, тому вони не вимагають попередньої підготовки до застосування. За допомогою харчових барвників натурального походження Ви отримаєте можливість реалізувати сміливі творчі ідеї та створити справжні шедеври кулінарної майстерності.

Щоб купити харчові барвники для мастики у Києві чи інших містах України, скористайтесь віртуальним кошиком. Доставка замовлень здійснюється в стислий термін. Якщо Вам потрібна консультація щодо вибору кольорів для харчових продуктів, зв’яжіться за телефоном з менеджерами онлайн-магазину.