Особливості та переваги етилваніліну

Ванілін – природна речовина з формулою C8H8O3. Це головний інгредієнт ванілі. Етилванілін, створений у сімдесятих роках минулого століття фірмою Solvay Food Experts, має насичений запах ванілі. Ванілін застосовується у парфумерній галузі та ароматизаторах, у побутовій хімії та у свічках, у харчовій сфері для ароматизації шоколаду, випічки та морозива, у медикаментах для ліквідації сторонніх запахів.

Етилванілін, що застосовується в харчовій індустрії, має досить виражений аромат, має високі розцінки і дещо відрізняється за хімічним складом. Ванілін складає близько 2% від сухої маси в’ялених бобів ванілі та є базовим смаковим інгредієнтом ванільних бобів.

Особливості та переваги етилваніліну:

  • виражений аромат ванілі, втричі сильніший за ванілін;
  • економічний у застосуванні;
  • продукція, яка не має у своєму складі ГМО та елементів, що викликають алергічні реакції.
  • унікальні характеристики: бездоганна чистота, незмінні фізико-хімічні та органолептичні властивості, хороша розчинність.

Етилванілін багато років застосовується в харчовій галузі, тому що він приблизно в 3 рази потужніший і ароматніший за ванілін. Його запах дещо відрізняється від останнього, і для того, щоб показати, як часто він споживається, його запах найкраще описати як «ванільна глазур для тортика», солодша, ніж ваніль, через відтінки карамелі. Це пов’язано з тим, що цей компонент є у більшості харчових продуктів.

этилванилин фото

Етилваніліну в природі немає. Коли він трапляється в екстракті ванілі, то як добавка, оскільки він не походить з плодів Vanilla planifolia. Так, екстракт не є чистим та природним, і це впливає на його органолептичні характеристики.

Чи несе небезпека етилванілін?

Жодної загрози він не становить. Етилванілін є досить нешкідливою речовиною для застосування в ароматизаторах та ароматичних сполуках протягом тривалого часу.

Мода на «цілком природні» ароматизаторам в останні роки за фактом мала плачевний результат для ринку ванілі. Нестача і непередбачені зміни клімату спричинили те, що ціна на екстракти ванілі стрімко піднялася. Застосування штучного ваніліну та етилваніліну, безумовно, не повністю відображає запах природного екстракту, але у певних ситуаціях може скоротити конкуренцію на ринку.

Підсумки

Етилванілін – дієвий та доступний штучний ароматизатор, який можна без побоювань застосовувати у харчовій галузі. Коли потрібна цілком природна ваніль. Поміркуйте про етилванілін наступного разу, коли споглядатимете апетитний пиріг з ваніллю в супермаркеті!

Придбати порошковий ванілін у великій та малій кількості
Зверніть увагу, ми є оптово-роздрібною фірмою. У нашому магазині «Факторія-Київ» можна купити порошковий етилванілін в роздріб на кілограм та повною цистерною. Вартість продукції приємно вас здивує, оскільки фірмові товари обійдуться значно дорожче.