Палітра для прикраси торта у вигляді харчових барвників

За допомогою харчових барвників можна надати гарний відтінок багатьом продуктам, тільки необхідно враховувати початковий колір основи. Так, при білому тоні вийде насичений без зміни колір, але якщо пофарбувати тісто, відтінок буде зовсім іншого типу. Тоді і барвники потрібно використовувати залежно від цього. При виборі правильного тону продукти набувають апетитного вигляду. Так, при оформленні їжі часто використовують харчові барвники, щоб зробити відтінок оригінального варіанту. Адже багато продуктів від природи мають звичайні кольори. А при використанні харчових добавок відтінок може вийти оранжевого, пурпурового, бірюзового та інших цікавих типів. При виготовленні святкових тортів та інших десертів професійним кондитерам не обійтися.

Особливості харчових барвників

Виділяють натуральні та синтетичні барвники. Перший різновид виробляється за допомогою соків, плодів і ягід, елементів тваринного походження, екстрактів рослин. Такий вид проходить особливу обробку, за рахунок чого простягається термін зберігання речовини та покращуються її властивості. Часто харчові добавки виробляють хімічним способом, але за своїми характеристиками вони дуже відрізняються від натуральних елементів. Завдяки невисокій собівартості мають низьку ціну. Завдяки сухим видам барвників у вигляді кандурину продукти набувають чудового перламутрового кольору.

Перевагою харчових синтетичних добавок є тривалий період зберігання та оригінальні відтінки, яких не можна досягти за допомогою натуральні компоненти. У харчовій промисловості цими варіантами досить давно користуються, оскільки десерти та інші продукти набувають оригінального оформлення та виглядають красиво та апетитно.

За безпекою харчових компонентів суворо стежить Міністерство охорони здоров’я, тому вони не впливають на здоров’я людини. Навіть домогосподарки, які використовують для приготування страв лише натуральні інгредієнти, можуть сміливо брати синтетичні барвники. Якщо такими речовинами скористається кваліфікований кондитер, страви набувають вишуканого вигляду.