Смако-ароматична складова ковбас

Для того, щоб покращити смак, колір та аромат ковбасним виробам, які піддавалися термічній обробці, використовують різні смакові та ароматичні добавки.

Що таке смако-ароматичні добавки

Смачно-ароматичні добавки – це суміш ароматизаторів, спецій, ефірних олій, за допомогою яких можна створити як прості, так і складені смаки.

Є також комплексні смакові та ароматичні суміші для ковбасних виробів, які допомагають відразу надати смако-аромат продукту. До таких комплексних сумішей можна віднести композиції із яскраво вираженим смаком докторської ковбаси.

Моновкуси – смако-ароматичні добавки на основі натуральних спецій, вони дозволяють самостійно створювати смаки відповідно до індивідуальних уподобань.

Ароматизатори – мінімальне використання дозволяє надати чіткого аромату продукту. Наприклад, у магазині часто можна зустріти продукти з ароматизатором грибів, курки чи шинки.

Види ароматизаторів з м’ясним запахом

Ароматизатори з м’ясним запахом поділяються на натуральні, синтетичні та штучні.

Натуральні ароматизатори виготовляють з ефірних олій, олеорезину, спецій, гідролізату білка, дистиляту.

Синтетичні ароматизатори отримують шляхом хімічного синтезу, які аналогічні за складом природною сполукою рослинної та тваринної сировини. До синтетичних ароматизаторів також відносять коптильні та технологічні ароматизатори.

Штучні ароматизатори не мають натуральних аналогів, тому що являють собою хімічно синтезовані сполуки.

При виробництві ароматизаторів використовується велика кількість компонентів: складні ефіри, кислоти, спирти, альдегіди, гетероциклічні сполуки, натуральні ефірні олії та ін. У складних ароматизаторах можна використовувати до двохсот інгредієнтів. Більшість із них є високолетучими сполуками.

Найбільш популярними спеціями, що використовуються при виробництві ковбасних виробів, є чорний перець, мускатний горіх, кардамон, коріандр, часник. При виробництві ковбас, як правило, використовують не натуральні спеції, а у вигляді олеорезин спецій або маслосмоли. Маслосмоли – це суміш природних органічних речовин, які є біологічно активними компонентами їжі та повністю зберігають аромат та смак натуральних спецій.

Використання спецій у виготовленні ковбасних виробів сприяє покращенню антиокислювальних властивостей сировини та попереджають прогоркання жирів.

Ароматизатори від Факторія-Київ

Компанія «Факторія-Київ» пропонує купити харчові ароматизатори від «Дестілла», «Хертц&Селк», «Сімрайз» (Німеччина). Харчові ароматизатори представлені в сухому та рідкому вигляді. Співробітники нашої компанії нададуть вам детальну консультацію щодо кожної позиції та допоможуть підібрати ті ароматизатори харчові, які необхідні саме вам. Ми можемо надіслати вам оптову партію. Доставка здійснюється в будь-яку точку України.