Де використовуються харчові барвники?

Сфера застосування харчових барвників зовсім не обмежується кондитерськими та кулінарними виробами. Незважаючи на те, що традиційні способи використання такої продукції відомі всім, вона має й інше, більш незвичайне призначення, про яке майже ніхто не здогадується.

Харчові барвникиЗа словами Геріта Грааскампа, що представляє одну з найбільших корпорацій Sensient, яка виробляє харчові барвники, їх компанії вдається контролювати застосування лише 70% продукції, що продається. Незважаючи на те, що фахівці на постійній основі досліджують ринок продажів, їм так і не вдалося отримати інформацію про сферу використання решти 30% харчових барвників.

Маючи такі дані, Sensient змогла б складати більш точні плани виробництва, посилити контроль над якістю своїх товарів і поліпшити управління акціями компанії. Тому корпорація заявила про те, що готова надати грошову винагороду за дані щодо сфери застосування цієї частини їхньої продукції.

Внаслідок такої заяви інші компанії, діяльність яких також пов’язана з виготовленням харчових барвників, розпочали збирання інформації про різні методи використання. В результаті вдалося з’ясувати, що харчові барвники потрібні не тільки в харчовій галузі.

Так, улюблені всіма святкові заходи, яскраві шоу та вражаючі номери ілюзіоністів часто не обходяться без цих товарів. У деяких випадках про нетрадиційні засоби використання барвників розповідають самі покупці. Коло застосування фарб для харчових продуктів неймовірно широке і обмежується лише людською фантазією.

Використання харчових барвників

Творчі люди завжди шукають нові шляхи до того, щоб зробити світ навколо себе ще яскравішим і яскравішим. На допомогу їм приходять харчові барвники, які виступають як доступний і цікавий інструмент для створення чогось нового.

Використання харчових барвниківВикористання харчових барвників – це поширений спосіб фарбування води у фонтанах, водоспадах, штучних ставках і навіть акваріумах. Понад те, з допомогою цієї продукції іноді фарбують живих декоративних риб. Незважаючи на те, що така процедура може здатися не зовсім гуманною, насправді вона не завдає рибкам жодної шкоди.

Головне в цій справі – професійний підхід і суворе дотримання правил. Розмістивши великий акваріум з рибками незвичайних забарвлень у великому торговому центрі, можна залучити набагато більше покупців і тим самим значно підвищити продаж.

Вода з додаванням харчових барвників також служить для перевірки трубопровідних систем на відсутність пошкоджень. До цього методу вдаються як електростанції, і ЖЕКи. Процес виглядає так: забарвлену воду запускають у трубопровід під великим натиском, і якщо на деяких ділянках порушена цілісність, цей факт можна легко зафіксувати.

Проведення подібних перевірок вимагає обов’язкового попередження громадян про те, що вода з крана в їхніх будинках буде пофарбована. У європейських країнах обирають певний колір, який на регулярній основі застосовуватиметься для фарбування води. При цьому під час проведення робіт забороняється піднімати тиск під час запуску води вище встановленого рівня, щоб запобігти завданню шкоди майну мешканців.