Харчові барвники – важлива складова продуктів харчування

Зовнішній вигляд товару – це запорука успіху на ринку. Доведено багато разів, що покупці віддають перевагу продуктам із привабливим та барвистим дизайном.

За допомогою барвників можна посилити натуральний колір продукту або надати якийсь цікавий барвистий колір безбарвному продукту. Кондитерська промисловість – це найочевидніша, але далеко не єдина сфера, де використовуються харчові барвники. Практично немає продуктів харчування, при виготовленні яких не використовуються барвники, адже під час технічного процесу та обробки речовини втрачають своє природне забарвлення.

Наприклад, при виробництві ковбасних виробів м’ясо втрачає свій колір і в кращому разі матиме світло-рожеве забарвлення. За допомогою харчових барвників ковбасні барвники роблять яскравими, соковитими на колір.

Маркування харчових барвників

Харчові барвники відносяться до харчових добавок і у складі завжди маркуються індексом від E100 до E199. Маркування залежить від кольору:

  • E100&E109 — жовтий;
  • E110&E119 — помаранчевий;
  • E120&E129 — червоний;
  • E130&E139 — синій та фіолетовий;
  • E140&E149 — зелений;
  • E150&E159 — коричневий та чорний;
  • E160&E199 — золотий та інші.

Компанія Факторія-Київ пропонує своїм покупцям тільки якісні та безпечні для здоров’я харчові барвники. За допомогою перевірених та сертифікованих барвників, які представлені на нашому сайті, ви зможете створити яскраву та смачну продукцію.

Види харчових барвників

Барвники, які використовують у харчовій промисловості, поділяються на натуральні та синтетичні. Іноді до окремої групи відносять ще барвники ідентичні натуральному.

Натуральні барвники мають рослинне, тваринне або мінеральне походження. Такі барвники мають низьку токсичність. Більшість натуральних барвників у певній дозі нешкідливі для здоров’я і їх можна вживати людям різного віку.

Барвники, ідентичні натуральним, зустрічаються в природі, але в дуже малих кількостях. Для використання у харчовій промисловості така кількість дуже мала. Саме з цієї причини такі барвники виготовляються синтетично за спеціальними формулами.

Синтетичні барвники не зустрічаються в природі, а повністю синтезуються в лабораторіях. Такі барвники відрізняються стабільністю забарвлення, інтенсивністю кольору, низькою витратою та стійкістю до термічної обробки.

Популярність здорового способу життя призвела до того, що виробники все частіше використовують натуральні аналоги замість синтетичних барвників. Натуральні барвники позитивно впливають на смак продукту та містять корисні для організму речовини та вітаміни.

Харчові барвники від Факторія-Київ

Компанія Факторія-Київ пропонує купити якісні харчові барвники. Наша компанія є офіційним дистриб’ютором компаній Destilla GmbH, ITOCHU та Hertz&Selck  представляє весь асортимент їхньої продукції в Україні. Отримати повну інформацію про асортимент барвників, умови оптового продажу ви завжди можете, звернувшись до наших консультантів за телефоном (044) 587-59-78 або напишіть нам info@factoria.kiev.ua.