Правила вибору харчових ароматизаторів

Харчова промисловість майже не обходиться без ароматизаторів, адже завдяки розвитку науки вони стали безпечними для людини. Завдяки таким добавкам можна відновлювати смак продукту після тривалого зберігання, робити його більш привабливим та готувати товар для тривалого транспортування. Також з їхньою допомогою можна створювати нові продукти, які раніше залишалися лише фантазіями.

Правила вибору харчових ароматизаторів

Використання ароматизаторів

Харчові ароматизатори активно використовуються на різних типах виробництв і мають високий попит. Добавки виробляють багато компаній, а завдяки затребуваності в галузі постійно з’являються нові компоненти з різними властивостями. Так, на харчовому ринку є дуже широкий вибір амортизаторів, тому покупцям часто складно визначитися. Розкажемо, як зорієнтуватися серед величезної різноманітності та вибрати кращого постачальника для ваших товарів.

Стандартна класифікація ароматизаторів

З самого початку потрібно дізнатися про стандарти класифікації добавок. Всі ароматизатори умовно поділяються на 3 групи:

  1. Натуральні. До цієї групи належать усі речовини, які одержують із різних натуральних продуктів тваринного та рослинного походження. Такі ароматизатори вважаються найякіснішими та безпечнішими, що зумовлює високу вартість. Як правило, це екстракти, натуральні олії та різні продукти переробки.
  2. Ідентичні натуральним. Це компоненти, які складаються із штучно виведених та натуральних речовин. Виробник може змінювати пропорції, вони залежать від властивостей продуктів та встановлених стандартів якості.
  3. Штучні. Це компоненти, створені зі штучно виведених речовин, які, як правило, навіть не існують у природі. Виробництво штучних ароматизаторів просте та дешеве, тому ця група вважається найдоступнішою. Такі добавки можуть викликати алергічні реакції, а також не завжди дозволяють отримати потрібний аромат.

 

Чим більше натуральних компонентів у складі продукту, тим вищою буде його якість. Компанія імпортер Factoria пропонує широкий вибір харчових ароматизаторів як з натуральних, так і штучних речовин за хорошими цінами. Ми цінуємо прагнення клієнта створити ідеальний продукт із кращих компонентів, тому слідкуємо за співвідношенням ціни та якості. Нам важливо, щоб покупці залишилися задоволеними, тому ми завжди готові забезпечити вас якісними ароматизаторами, запах яких зробить продукцію неповторною!