Сфери застосування сухих харчових ароматизаторів

Сухі харчові ароматизатори – одна з найпопулярніших і широко застосовуваних добавок. Харчові ароматизатори поділяються на три види: натуральні, ідентичні натуральним та синтетичні. Найчастіше в харчовій промисловості використовують синтетичні або ідентичні натуральним ароматизаторам. Натуральні ароматизатори дорогі та застосування їх у харчовій промисловості не вигідно. Штучні ароматизатори виготовляють із якісної сировини, вони безпечні для здоров’я при вживанні їх у їжу.

Найчастіше сухі ароматизатори використовують при виробництві ковбасних, хлібобулочних, кондитерських виробів, напоїв та багато іншого. Ароматизатори додають під кінець приготування, щоб аромат був максимально насиченим. Сухі ароматизатори легко трансформувати в іншу форму, легко зберігати та просто використовувати. Коли виробник хоче купити харчові ароматизатори, найчастіше це будуть саме ароматизатори в сухій формі.

Переваги сухих харчових ароматизаторів

Докладніше розглянемо переваги сухих харчових ароматизаторів:

  • якщо при термічній обробці продукти харчування втрачають свій смак та аромат, то сухі харчові ароматизатори легко повернуть природний аромат;
  • якщо продукція однотипна, наприклад йогурт або сир, то за допомогою сухих ароматизаторів можна значно розширити асортимент;
  • за допомогою харчових ароматизаторів можна стандартизувати смак та запах продукту. І сезонність чи зовнішні фактори вже не впливатимуть на смакові якості продукції;
  • якщо природний запах продукту слабкий, його легко можна посилити за допомогою сухих ароматизаторів. Також якщо є найменший неприйнятний аромат чи присмак, то це також легко можна виправити за допомогою ароматизаторів;
  • при виготовленні корисних продуктів, які не смакують, то легко можна покращити смакоароматичні показники за допомогою ароматизаторів.

Де найчастіше використовують харчові ароматизатори

Як бачимо, виробництво продуктів харчування без використання ароматизаторів неможливе. Наприклад, ароматизатори для м’ясних продуктів дуже популярні, адже при зберіганні та термічній обробці м’ясні продукти втрачають свій апетитний аромат. З цією проблемою легко допоможуть впоратися сухі ароматизатори із запахом копченостей, яловичини, вареного м’яса. Особливо затребувані ароматизатори при виробництві м’ясної продукції низької якості, там де використовується м’ясо механічного обвалу, свиняча шкіра та інша низькосортна сировина. Харчові ароматизатори допоможуть приховати неприємний присмак і додадуть аромат свіжого та якісного продукту.

Ще одна важлива сфера застосування ароматизаторів – кондитерські вироби. Найпопулярніший ароматизатор, який відомий не лише у харчовій промисловості, а й кожній господині – ванілін. Ванілін може бути представлений у рідкому, сухому або інкапсульованому вигляді. Ванілін – це універсальний ароматизатор, який використовується у виробництві кожного кондитерського виробу. Торти, тістечка, цукерки, зефір та багато інших солодощів включають до свого складу саме запах ванілі.

Компанія Факторія-Київ пропонує купити виробникам різноманітні харчові ароматизатори у сухому вигляді або в рідині. Доставка здійснюється по всій території України.